На изпита по математика за 10 клас днес е имало сгрешена

...
На изпита по математика за 10 клас днес е имало сгрешена
Коментари Харесай

Сгрешена формула удължи изпита по математика в 10 клас

На изпита по математика за 10 клас през днешния ден е имало сбъркана формула. Поради тази причина времето за теста е било удължено. Това алармираха квестори пред " Сега " след края на изпита. Очаква се всеки миг информацията по тематиката да дадат и от министерството на образованието.

Става дума за свитъка с формули, възложен от МОН, който учениците могат да употребяват на теста. 

" Поредната издънка на МОН. Оказа се, че са им дали неверни формули. Не са ги пуснали да излизат след 60-тата минута, тъй като занапред са разпечатвали нови ", описа майка във фейсбук, питайки кой ще понесе отговорност, ще изиска ли МОН извинение и дали ще дадат някакви бонуси на учениците за породени морални вреди.

" Това е или елементарна нелепост, или провокация, просто не мога да си обясня другояче обстановката ", разяснява преподавател пред " Сега ".

Над 100 000 възпитаници в 7 и 10 клас се явиха днес на национално външно оценяване по математика.

Изпитът за седмокласниците стартира в 10 ч. и бе с дълготрайност 150 минути, в които те трябваше да решат 23 задания. НВО-то за десетокласниците започва час по-рано в 9 ч., като учениците имаха 90 минути за 17 задания.

Максималният брой точки на изпитите  е 100. Резултатите от днешните изпити, и от тези по български език, които се организираха на 14 юни, ще бъдат оповестени до 28 юни.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР